SEKOLAH KEBANGSAAN TELOK PULAI

TEMA HARI GURU 2015

GURU MEMBINA ILMU MENYEMPURNAKAN AKHLAK

06 Mei 2015

FACEBOOK

Untuk lebih memudahkan cikgu-cikgu mendapatkan bahan2 berkaitan PBS SKTP , saya telah wujudkan group FB. Klik link yang di sediakan.



04 Mei 2015

SENARAI NAMA MURID TAHUN 1-6 SESI 2015 dan VIDEO RUJUKAN MODUL PBS SKTP

SENARAI NAMA MURID

TAHUN 1
ARIF | BIJAK | CEKAP | GIGIH | RAJIN | TEKUN

TAHUN 2
ARIF | BIJAK | CEKAP | GIGIH | RAJIN | TEKUN

TAHUN 3
ARIF | BIJAK | CEKAP | GIGIH | RAJIN | TEKUN

TAHUN 4
ARIF | BIJAK | CEKAP | GIGIH | RAJIN | TEKUN

TAHUN 5
ARIF | BIJAK | CEKAP | GIGIH | RAJIN | TEKUN

TAHUN 6
ARIF | BIJAK | CEKAP | GIGIH | RAJIN | TEKUN

* bila cikgu2 klik pada kelas yang cikgu nak download senarai namanya, nnt cikgu akan diminta utk log in , cikgu boleh log in dlm akaun saya je.

email : aryani02@yahoo.com
password : sktp12345678

list name yang ada ni , minta cikgu2 semak dulu ye...kalau x update, harap lepas download tu cikgu update dulu, lepastu baru save dalam folder cikgu sendiri. Sila ambil perhatian.


VIDEO RUJUKAN untuk cikgu2....Harap membantu. TQ


Video ni khas untuk cikgu2 tahap 1. Sebab saya byk dgr suara2 cikgu thp 1 kata listname tu xde. Untuk cgu2 thp 2 terutama tahun 4 dan 5....kalau ada apa2 yang x paham boleh tanya saya atau ajk pbs yang lain. 

Boleh rujuk 
Pn. Nor Syakirah dan Cik Zaiton.- sesi pagi
Pn. Siti Marlina dan Pn. Nor Syahida - sesi petang


15 Disember 2013

Segala kesulitan....amat dikesali. Mohon maaf.

Mohon ampun dan maaf kepada semua pengunjung blog Cikgu Anis. Segala kesulitan amat dikesali. Disebabkan kekangan waktu dan kelemahan saya dalam mengurus waktu, blog ini sudah sekian lama tidak dikemaskini.

Segala input sudah agak ketinggalan. Saya berusaha untuk memperbaiki kelemahan diri dan akan belajar lebih gigih untuk mengurus masa dengan lebih baik di masa akan datang. Semoga usaha saya disertai dan diiringi doa daripada pengunjung sekalian. Dan diharapkan kita akan terus saling bertukar info dan maklumat yang berguna untuk kebaikan bersama.

-Cikgu Anis-

10 Julai 2013

sukan tahunan 2013



Jasper. ...no fear


18 April 2013

MAJLIS MENJUNJUNG KASIH SKTP 2013

Kita biarkan gambar berbicara sekitar Majlis Menjunjung Kasih SKTP oleh YAM Tengku Puteri Datin Paduka Hajah Arafiah bt Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah pada 10 April 2013 yang lalu. Kami seluruh warga SKTP berasa sangat bertuah dan berbangga di atas kunjungan ini. Terima Kasih.







20 Februari 2013

Melagukan Syair (lagu selendang delima)

video

Menyambung Pelajaran

Anakku sayang salahmu nyata,
Dalam pelajaran bertutur kata,
Duduk menulis kalam di lata,
Kembali kepada sekalian pendita.

Kerana pelajaran beratur pangkatnya,
Jangan dicampur yang bukan masanya,
Kerja demikian bedar salahnya,
Faham tak lekat dalam keduanya.

Pendengaran pasti menjadi haru,
Yang ditulis pun tentu keliru,
Laksana menumbuk beralas nyiru,
Berasnya luluh antah menderu.

Ilmu lisan tatkala disyarahkan,
Sekalian anggota wajib disatukan,
Ke hati semuanya kamu kumpulkan,
Barulah pendengaran dapat difahamkan .

Semasa mendengar orang berkata,
Tangan menulis pula serta,
Telinga diasingkan daripada mata,
Mustahillah faham tentangnya nyata.

WAKTU PERSEKOLAHAN 2015

Tahun 1,2 dan 3
Isnin - 1.15-6.35 petang
Selasa - 1.15-6.35 petang
Rabu - 1.15-6.35 petang
Khamis - 1.15-6.05 petang
Jumaat - 2.30-6.20 petang

Tahun 4,5 dan 6
Isnin- 7.20-1.10 tghari
Selasa - 7.20-1.10 tghari
Rabu - 7.20-1.10 tghari
Khamis - 7.20-1.10 tghari
Jumaat - 7.20-12.10 tghari

AMANAH 2015

Nama :
Puan Anisah Mohd Borham

Guru Kelas (16) :
2 Bijak

Subjek di ajar :
Matematik - 2 Bijak
Bahasa Melayu - 2 Bijak
PJ - 2 Bijak , 2 Gigih
Moral - Tahun 3

Amanah 2015:

UNIT KURIKULUM
Guru penyelaras Jadual Waktu

UNIT HAL EHWAL MURID
AJK Unit Kaunseling

UNIT KOKURIKULUM
Penolong Setiausaha Kokurikulum
Guru Penasihat TKRS
Guru Penasihat Kelab Memanah
Guru Penasihat Kelab Bimbingan dan Kaunseling
Guru Penasihat Rumah Sukan Kuning -Jasper

UNIT FIZIKAL


KELAB GURU & KAKITANGAN SEKOLAH

PERSATUAN IBU BAPA & GURU
Ahli Jawatankuasa Guru